برنامه ریزی درست برای طراحی داخلی فروشگاه مواد غذایی، در ایجاد فضایی جذاب و خلاق و جلب رضایت مشتریان و موفقیت فروشگاه موثر خواهد بود.
نکاتی درباره طراحی داخلی فروشگاه مواد غذایی
در طراحی داخلی فروشگاه مواد غذایی باید نکاتی مانند:
- تعیین مسیر حرکت مشتری از ابتدا تا نقطه پایان
- چیدمان قفسه ها
- المان های معماری مناسب
- رنگ و نوع متریال های مورد استفاده
- نورپردازی
- تهویه مناسب
- تاسیسات خاص
را در نظر بگیرید و راجع به آنها تصمیم گیری نمایید. مهمترین بخش یک فروشگاه بخش عرضه و فروش محصولات است و دو بخش مهم دیگر، پشتیبانی و انبار می باشد. در هنگام استفاده از عناصر معماری به این نکته توجه داشته باشید که المان های مورد استفاده در کف، دیوار ها و سقف همگی با هم تناسب و هماهنگی داشته باشند. این عناصر باید به گونه ای طراحی شوند که علاوه بر جذابیت هر کدام، همگی در یک وحدت زیبا طراحی یک پارچه و متناسبی را ایجاد نمایند.
چیدمان قفسه ها در فروشگاه
وجود نظم در قسمت عرضه محصولات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وجود نظم علاوه بر ایجاد آرامش روحی و روانی باعث زیبایی فروشگاه نیز می شود. در نتیجه این عامل به هدایت سریع تر و راحت تر مشتری به قفسه های مورد نظر و خرید آسان او کمک شایانی می کند. در طراحی داخلی فروشگاه می توانید محصولات مشابه و مرتبط به هم را در نزدیک یکدیگر و در قفسه های مجزا قرار دهید. همچنین با این روش می توانید مسیر حرکتی او از ابتدا تا قسمت نهایی یعنی صندوق و مشاهده همه قفسه ها را پیش بینی کنید.
چیدمان محصولات در قفسه ها نیز بایستی به صورت منظم و مرتب صورت گیرد. این نظم علاوه بر ایجاد زیبایی و آراستگی فروشگاه، احساس منفی مانند ازدحام و شلوغی را از مشتری دور کرده و خرید را لذت بخش تر می کند. از طرفی چیدمان منظم محصولات در نگهداری سالم محصولات و همچنین کاهش ضایعات آن ها کمک خواهد نمود. در این بین ابعاد قفسه ها را نیز به گونه ای انتخاب کنید که مشتری به راحتی امکان دیدن و لمس کالا را داشته باشد. برای مثال قفسه هایی متناسب با قد کودکان برای مایحتاج آنها نیز در نظر بگیرید.
طراحی مسیر حرکتی مشتری در فروشگاه
در طراحی مسیر حرکتی مشتری به مواردی مانند:
- خوانایی و روانی مسیر
- عرض مناسب راهرو ها
- داشتن دیدی باز به بخش های مختلف فروشگاه
- مشاهده و تردد از جلوی همه قسمت ها
- ایجاد نکردن سردرگمی در حرکت
- کاهش ترافیکی برای مشتریان
- کنترل رفت و آمد مشتریان
بایستی توجه کافی داشت. در طراحی ورودی نیز با ایجاد فضایی با المان های جذاب می توانید باعث مکث افراد در جلوی ورودی و جلب افراد به داخل فروشگاه شوید.
نورپردازی در دکوراسیون فروشگاه مواد غذایی
در هر فروشگاهی نورپردازی می تواند یکی از عوامل جذب مشتری به داخل فروشگاه شود. همچنین می تواند یکی از عوامل جذب افراد به قسمت خاصی از فروشگاه و جلب آنها به محصولی ویژه باشد. برجسته سازی قسمت ها یا کالاهایی خاص در فروشگاه و ایجاد اشکال جذاب و ایجاد احساس خوب در مشتریان نیز به کمک نورپردازی امکان پذیر می باشد. نور را می توانید هم از منبع طبیعی و هم از منبع مصنوعی آن تامین نمایید. همچنین در نظر داشته باشید که نور طبیعی موجب فاسد شدن برخی مواد غذایی می شود. پیش بینی تهویه مناسب برای فروشگاه های مواد غذایی نیز از ضروریات طراحی داخلی آن است.
اینستاگرام: aysadesign.co